İSPANYA'nın dünyaca ünlü fikir gazetesi 'El Pais' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir başyazı yayınladı. Gazete 'Erdoğan Türkiye’yi boğuyor' başlığını attığı yazıda Başbakan Erdoğan'ın siyasi geleceğini garanti altına alabilme uğruna özgürlüklere karşı savaş ilan ettiğini savundu.
Erdoğan’ı aurası zirve yapmış bir başbakan olarak ilan eden gazete, yolsuzluk söylentilerinin her geçen gün kendisine ve ailesine daha da yakınlaşmaya başladığını yazdı. El Pais gazetesi, Erdoğan severlerle Gülenciler arasında patlak veren siyasi savaşın ülkeyi bir ekonomik krize sürüklediğine dikkat çekerek bu durumun Türkiye’yi günden güne uluslararası alanda yalnızlığa itmeye başladığını savundu. Erdoğan’ın en büyük sorununu suçu sürekli olarak karşı tarafta bulmasına bağlayan gazete, basını, polisi yargıyı ve finans çevrelerini sorumlu tutan bu başbakanın kendisine komplo teorileri üretildiğine inanmaya başladığını kaydetti.
El Pais gazetesi Türkiye’nin önünde biri yerel diğeri ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere bu yıl iki önemli seçim olduğunu da hatırlatarak Başbakanın bunlardan galip çıkması halinde Anayasa değişikliğini giderek kendisini 'Tek Adam' ilan edeceğini iddia etti. Gazete son olarak Erdoğan’ın bu davranışının Türkiye’nin kredibilitesini bitme noktasına getirdiğini belirtti.

MÇ(AÖ/SS)