IRAK Parlamento Başkanı Usame El Nuceyfi, Türkmeneli Televizyonu'na özel açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Türkmeneli Televizyonu Genel Müdürü Yalman Haceroğlu'nun sorularını yanıtlayan El Nuceyfi, genel seçimler ve Kerkük il meclisi seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaparak Kerkük seçimleri için "Türkmenlerin hakları güvence altında. Kerkük'ün özelliği kanunda geçmeye devam ediyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Bağdat ziyaretini değerlendiren El Nuceyfi, Irak- Türkiye ilişkilerinde olumlu yönde gelişmelerin yaşanacağını söyledi. Yeni seçim kanununda Türkmenler ve tüm Iraklıların haklarının saklı olduğunu söyleyen Parlamento Başkanı Usame El Nuceyfi, "Kanunun çıkarılmasında herkesin hakları gözönüne alındı. Kerkük seçimleri çok geç kaldı. Kerkük halkı yeni temsilcilerini belirlemede, haklılar" diye konuştu. Kanunun iyi bir şekilde incelenmesi durumunda Türkmenlerin da haklarının özellikle görev paylaşımı konusunda güvence altında olduğunun görüleceğini söyleyen El Nuceyfi, "Türkmenler Kerkük seçimleri konusunda endişe duymamaları gerekiyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Bağdat ziyaretine değerlendiren El Nuceyfi Irak-Türkiye ilişkilerinde olumlu yönde gelişmelerin yaşanacağını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanın da bu ayın sonunda Bağdat'a gelceğini açıklayan El Nüceyfi bu ziyaretlerden sonra Başbakan Nuri Maliki'nin Ankara'ya gideceğini açıkladı. El Nuceyfi iki ülke arasında yapılan işbirliği çalışmalarının aktif bir şekilde hayata geçirilmesine çalışacaklarını bu konuda iki ülkenin de iradeye sahip olduğunu söyledi.

AHM(SS)