GEZİ Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği ile yaralanan ve yoğun bakıma alınan ve bugün kurtarılamayan Berkin Elvan’ın 269 günlük yaşam mücadelesi İspanya’da en çok okunan gazetelerinden El Mundo'da  yer aldı.
Gazetenin web sayfasında, Elvan ailesinin "Evladımı tanrı değil Erdoğan aldı” sözlerini başlık olarak kullandığı geniş haber yayınlayarak Berkin Elvan’ın dramatik yaşam öyküsünü İspanyollar'a tanıttı. Gazete, Elvan’ın ailesinin çocuklarının yoğun bakımdan uyanması için günlerce acı içinde beklediğini hatırlatarak polisin attığı gaz fişeğinin yol açtığı yaranın iyileşmesi yönündeki tüm beklentilerin bugün saat 07.00 de sona erdiğini yazdı. Elvan’ın tek suçunun evine sabah kahvaltısı için ekmek almak olduğunu kaydeden gazete, belki de o sabah protestolardan bile haberdar olmayan bu canın polis tarafından alındığını belirtti.
El Mundo gazetesi, Gezi Parkı olayları nedeni ile çıkan gösterilerde ölenlerin sayısının 9’a çıktığını, faillerinin bulunmadığını ve yargı önüne çıkartılmadığını yazdı. Devletin 6ı ay komada kalan Elvan için ilk defa vefatından bir gün önce temasa geçtiğine de yer veren gazete bu temasın iş işten geçtikten sonra yapılmasının ne ailesi ne de halk için bir anlam taşımadığını kaydetti.
El Mundo gazetesi son olarak Türkiye’deki şiddetin artığını ve halkın Erdoğan’a karşı mücadeleyi faşizme karşı bir mücadele gibi görmeye başladığı yorumunda bulundu.

MÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)