Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA, () -TÜRKİYE'nin Suriye savaş uçağını düşürmesi tüm dünyada olduğu gibi Rus basınında da geniş yer buldu.

Rus haber siteleri ve gazetelerinin internet sayfaları olayı okuyucuları ile şöyle paylaştı:

RİA NOVOSTİ

Türkiye, Suriye ait uçağı sınırda vurdu. Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı Türkiye ile sınırda düşürüldü.

İZVESTİYA

Türkiye, Suriye uçağını vurduğunu doğruladı. Yapılan açıklamalarda, uçağın Türkiye hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

KOMSOMOLSKAYA PRAVDA

Türkiye sınırı geçen Suriye uçağını vurdu. Yapılan açıklamalarda, olayın Keseb kasabası yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Henüz uçakta kaç kişinin bulunduğuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

LENTA.RU

Türkiye Suriye Hava Kuvvetleri'nin uçağını vurdu. Şam yaptığı resmi açıklamada, Türkiye'nin agresif davrandığını ve Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın Türkiye hava sahasını ihlal etmediğini belirtti.

GOLOS ROSSİİ - RUSYA'NIN SESİ

Türkiye Suriye'nin uçağını düşürdü, Suriye ise bunun saldırganlık olduğunu söyledi. Şam, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu saldırganlığa bir son vermelerini ve komşu ülkelerine savaş açmamalarını talep etti. Ayrıca Suriye hükümeti Türkiye'ye kardeşlik duyguları beslediklerinin de altını çizdi.

BBC RUSSİA

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk avcı uçaklarının Suriye'nin uçağını düşürdüğünü açıkladı.

EKHO MOSKVI

Şam savaş uçağının Türkiye sınırları içerisinde vurulduğu haberini yalanladı. Şam, Suriye savaş uçağının Türkiye üzerinde vurulduğu haberlerini resmi olarak yalanladı. Suriye Savunma Bakanlığı yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait uçak Lazkiye'deki isyancıları takip ederken Türkiye tarafından vuruldu. Açıklamada, pilotun atlayarak kurtulduğu belirtildi. Şam Türkiye'nin bu hareketini agresiflikle suçladı.

GAZETA.RU

Suriye, Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmediklerini bildirdi.

ROSSİYSKAYA GAZETA

Türkiye Hava Kuvvetleri Suriye uçağını sınırda vurdu.

İNTERFAX

Yapılan açıklamalara göre, Türkiye Suriye'nin uçağını vurdu.

SK(SSA)