DÜNYANIN en büyük 'Noel takvimi' 17 yıldan bu yana Almanya’nın Offenburg kentinin 11 bin nüfuslu Ortaçağ'dan kalma turistik Gengenbach kasabasında her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
Hıristiyan dünyasının en kutsal bayramı Noel Bayramı; Milat Yortusu, Kutsal Doğuş, Hz. İsa’nın doğumu olarak 24-26 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor. Noel geleneğinin vazgeçilmezi olan ‘Noel takvimi’ büyük ilgi görüyor. Gengenbach Belediye binasının 24 penceresi Kırmızı Başlıklı Kız, Pamuk Prenses, Deniz Kızı, Uyuyan Güzel, Harry Potter, Kül Kedisi, Uçan Bavul, Pippi Langstrumpf’, Ayı Kardeşler gibi çok sayıda masal kahramanların resimleriyle dekore ediliyor. 30 Kasım tarihinden itibaren her akşam saat 18.00’de açılan bir pencereyle masal dünyasının kahramanı renkli ışıklar ve müzik eşliğinde meydanda toplanan on binlerce ziyaretçisinin huzuruna çıkıyor. En son pencere Noel arifesi olan 23 Aralık Pazartesi akşamı açılıyor. Dünyanın dört bir yanından Gengenbach kasabasında dünyanın en büyük Noel takvimini görmeye gelenler aynı zamanda tarihi kasabanın Noel pazarını gezip kasabaya büyük gelir sağlıyor.
Pazartesi akşamı açılacak son pencereyle Noel takvimi 6 Ocak 2014 tarihine kadar ışıklandırılıp ziyaretçilerini kasabaya davet ediyor. Bu yıl pencereleri süsleyen masal dünyası kahramanlarının teması ‘Sams arkadaşlarıyla buluşuyor.' Noel takviminin programı çocuk kitap yazarı, tiyatrocu Paul Maar tarafından hazırlandı. 200 yıllık Belediye binasının dış cephesinin Noel takvimine çevrilmesi her yıl Noel bayramında 100 bine yakın turisti kasabaya çekiyor. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble’nin yaşadığı Gengenbach kasabasını geçtiğimiz Salı akşamı Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile sevgilisi Daniela Schadt’ta ziyaret etti.