BAŞ.AKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferi dünya basınında da geniş yer buldu. Dünya medyasında yer alan bazı değerlendirmeler şöyle:
* BBC: Erdoğan art arda girdiği seçimlerden galibiyetle çıktı ama bölücü bir figür olduğunu da kanıtladı. Rakipleri Erdoğan’ın otoriter ve İslamcı eğilimlerinden rahatsız.
* Daily Telegraph; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkenin ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi bir zafer elde ederek önümüzdeki beş yıl için ülkenin lideri olma hakkını kazandı.
* The Guardian: Erdoğan düşük katılımlı seçimlerden zaferle çıkarak iktidarını pekiştirdi.
* Financial Times; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkedeki ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak hem iktidarını pekiştirdi hem de ülkenin yönetim sistemini değiştirme iddiasını güçlendirdi.
*RIA Novosti: Türkiye’nin görevdeki başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkede yapılan ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıktı.
* Al Arabiya; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yarısından fazlasını alarak Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı oldu.
* Haaretz: Muhaliflerinin giderek otoriterleşen bir devlet yaratabileceğini söylediği Erdoğan oyların yüzde 52’sini alarak en yakın rakibine 13 puan fark attı.
* El Cezire: Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yarısından fazlasını alarak doğrudan seçimle iş başına gelen ilk cumhurbaşkanı oldu.
* Los Angeles Times; Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıkarak, bölgesel kargaşanın derinleştiği bir zamanda önemli sonuçlara yol açabilecek bir sonuçla, iktidarını pekiştirdi.
ABC News; Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ilk turda zaferle çıktı.