BAŞROLLERİNİ aktör Russel Crowe’un oynadığı 'Noah' (Nuh: Büyük Tufan) filminin Doğu Anadolu Bölgesi'ni turist akınına uğratacağı iddia edildi.
Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde bu hafta sinemalarda vizyona giren filme ilgi büyük oldu. Avrupalıların, 'Büyük Tufan’ın' olduğu toprakları görmek için daha şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya başladığı belirtildi. Başta İspanya olmak üzere özellikle Latin Amerika ülkeleri de bölgeye televizyon ekiplerini göndererek halkla röportajlar yapmaya başladı. Özellikle Van ve Doğubeyazıt kentlerinin tanıtıldığı Nuh’un gemisinin toprakları adlı programların halkın bu bölgeyi tanımasında önemli rol oynayacağı ifade edildi.
İspanya’nın en önemli gazetelerinden El Mundo ise Arafat Dağı’nı ziyaret edin başlıkla tam sayfa röportaj ve haber yayınladı. Gazete, Doğubeyazıt kentinin tarihi yerlerini tanıtırken bölgeyi ziyaret edecek İspanyolların da unutulmayacak bir yolculuğa çıkacağını duyurdu.
ABD'de geçtiğimiz hafta vizyona giren, "Nuh: Büyük Tufan" filmi, ilk haftayı sadece Amerika ve Kanada'da 44 milyon dolarlık gişe ile kapatmış ve sinamaseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı. Daha yayınlanmadan bazı İslam ülkeleri tarafından tepki çeken “Nuh, Büyük Tufan” filmi 3 Nisan’da Türkiye’de gösterime giriyor. Filmde Russell Crowe’un yanı sıra Anthony Hopkins ve Emma Watson gibi ünlü oyuncular da rol aldı.

MÇ(AÖ/İD)