KUZEY Bavyera’nın en büyük Türk Sivil Kuruluşu Nürnberg Ditib’e bağlı Eyüp Sultan Camii'nin düzenlediği geleneksel Kültür Şöleni 3 ayrı büyük çadırda başladı.
Her yıl gördüğü büyük ilgi nedeniyle bu yıl 10 gün sürecek şölenin resmi açılışında ilk önce Kuran-ı Kerim, daha sonra Türk ve Alman Milli marşları okundu. Soma’da yaşamlarını yitiren 301 madenci için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir yaptığı konuşmada, kültürler arasında bocalayan gençlere Türk öğretmenler vasıtası ile örf ve adetlerimize yönelik kurslar verileceğini söyledi.
Açılışta hazır bulunan Muavin Konsolos Adnan Bekçekaral, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi Başkanı Manfred Schmidt, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır, Fürth Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yeşil, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener birer konuşma yaparak başarı dileklerini iletti.
ŞÖLENDE NELER VAR?
On gün sürecek Kültür Şöleni'nde Konserler, Türk Mutfağı, kahvaltı büfesi, kültür çadırı, el sanatları, çay ve kahve köşesi ve esnafların stantları yer alırken, konserler, folklor gösterileri, sıra geceleri ve konferansların yanı sıra Eppingen mehteran takımı da gösteri yapacak.

TT(AÖ/İD)