ALMANYA'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, ramazan ayı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.
Prof. Dr. İzzet Er'in mesajında Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincinin  tazelendiği yeni bir Ramazan ayına daha kısa süre içerisinde girileceği belirtildi. Prof.Dr. Er, şöyle dedi:
"Ramazan'ın öncelikle Almanya’da yaşayan Müslümanlar'a, bütün İslam alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af ve bereket mevsimi Ramazan ayı, yine bu sene de bizler için nice manevi güzelliklerin hayatımıza tatbik edileceği bir ay olacaktır. 27 Haziran Cuma günü ilk teravih namazları kılınacak, aynı gece sahur sofraları hazırlanacak ve 28 Haziran Cumartesi gününden itibaren 1 aylık rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi ev, belde ve yurtlarımıza misafir olacak, kalpleri Allah ve Peygamber sevgisi ile dolu mü’minlerin arınmasına ve dindarlık seviyelerinin yükselmesine vesile olacaktır."
Prof.Dr. Er, Kuran-ı Kerim'de de inananların Ramazan ayında kendilerini her türlü kötülükten koruduğu, yardımlaşmanın ön plana çıktığını hatırlatırken, kutsal ayda etkinlilerin arttırılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI