DİYANET İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, görevinin Temmuz başında sona ermesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
DİTİB'in önümüzdeki dönemde yapacağı genel kurulu ardından genel başkan adayının Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu olacağı belirtildi. Er toplantıda ayrıca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ramazan faaliyetleri, Köln’deki büyük cami inşaatı ve DİTİB’in yeniden yapılanma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. DİTİB’in bu yılki Ramazan ayı sloganının "Ramazan’da ve hiçbir zaman, hiç kimse yalnız kalmasın" olduğunu belirten İzzet Er, Alman basının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ramazan ayı ile ilgili şu bilgileri verdi:
"AF, MAĞRİFET VE BEREKET MEVSİMİ"
"Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği yeni bir Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, marifet ve bereket mevsimi Ramazan ayı, yine bu sene de bizler için nice manevi güzelliklerin hayatımıza tatbik edileceği bir ay olacaktır. 27 Haziran Cuma günü ilk teravih namazları kılınacak, aynı gece sahur sofraları hazırlanacak ve 28 Haziran Cumartesi gününden itibaren bir aylık rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi evlerimize, beldelerimize ve yurtlarımıza misafir olacak, kalpleri Allah ve Peygamber sevgisi ile dolu müminlerin arınmasına ve dindarlık seviyelerinin yükselmesine vesile olacaktır."
DİTİB Genel Merkezi ve bağlı derneklerinin düzenleyecekleri çok sayıdaki Ramazan etkinlikleri hakkında da bilgi veren Er, sözlerine şöyle devam etti:
"Her Ramazan ayında olduğu gibi bu sene de, bu mübarek ayı çeşitli etkinliklerle geçireceğiz. Her gün imkanı olan derneklerimizde iftar sofraları kurulacak, gündüzlerimizi camilerde mukabelelerle, gecelerimizi de teravih namazlarıyla ihya edeceğiz. Ayrıca Kadir gecesinde bütün camilerimizde özel programlar tertip edeceğiz. Müslüman kardeşlerimiz fitrelerini ve zekatlarını öğrencilere, yoksullara ve kimsesizlere ulaştırabilmemiz için bizlere emanet edebileceklerdir. Bu sayede de DİTİB olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret göstereceğiz."
HİLAL TESPİT KATOLOĞU
DİTİB Genel Sekreteri Suat Okuyan, yönetim kurulu üyeleri Bekir Alboğa ve Selim Demircan'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Prof. Dr. İzzet Er Diyanet’in hilal tespit kataloğunu tanıtarak, “Buna göre Ramazan ayı Hilali 27 Haziran saat 21:45’te orta Amerika’da görülecek. Hiçbir İslam ülkesinden görülemeyecek. 1 Şevval, yani Ramazan Bayramı Hilali ise 27 Temmuz saat 12.51’de Orta Afrika ve Güney Amerika’da görülecek. Bayram 28 Temmuz’da başlıyor" diye konuştu.