DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Paris'te ABD Dışişleri Bakanı Kerry'le bir araya geldi. Görüşmeye dair fotoğraf bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşıldı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Twitter hesabında, "Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail evet dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık. Şimdi, mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'teyim" mesajını paylaştı. Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Gazze'de süren insanlık dramında ortak çabalarımızla geçici de olsa karşılıklı ateşkes kararına varılmış olmasından memnuniyet duyduk. Dün bütün gün Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail evet dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık. İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi, mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'teyim. Amerikalı muhatabım John Kerry ve diğer meslektaşlarımla Gazze'de akan kanı durdurmak için temaslarda bulunacağım. 12 saatlik ateşkes sürecinde Gazze halkına insani yardım konusundaki faaliyetlerimizi de hızlandırıyoruz."
 

FOTOĞRAFLI