ALMANYA'nın Bremen kentinde başlatılan örnek bir projeyle başta göçmenler olmak üzere herkese ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.
Avrupa Birliği (AB) ile Bremen Sosyal Yardım Dairesi tarafından desteklenen proje Waller Çalışma ve Kalitelendirme Kurumu (WaBeQ) tarafından yürütülüyor. Pilot bölge olarak Bremen'de göçmenlerin yoğun olduğu Gröpelingen semti seçildi. Aralarında Türk kökenli sosyal danışmanların da bulunduğu uzmanlar proje kapsamında çalışmaya başladı. Bir ay önce başlayan proje ekim ayı sonuna kadar devam edecek.
'DOĞRU MESLEKLERE YÖNLENDİRİYORUZ'
Projede Türkçe hizmet veren Sosyal Danışman Adnan Erol, proje'nin Almanya'da bir ilk olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Tanıtım yapmamamıza rağmen proje büyük ilgi gördü. Üç gün hizmet veriyoruz. Ama bu günler artık yoğunluğu kaldırmıyor. Çünkü ilk kez ücretsiz olarak böyle bir hizmet veriliyor. Bu hizmet çerçevesinde gördük ki özellikle Türk ve göçmen kökenli gençler eğitim merkezleri ve okul idarecileri tarafından yanlış mesleklere yönlendiriliyorlar. Gençlerimizin notları ve kabiliyetleri iyi olmalarına rağmen onlara; kasaplık, tamirci, sıvacı gibi alt meslekler yapmaları öneriliyor. Oysa biz bu insanların daha iyi meslekler yapabileceklerini görüyoruz. Bize gelenleri doğru yönlendiriyoruz. Yapılan yanlışlıkları gerekli yerlere bildiriyoruz."
'HER KONUDA YARDIMCI OLUYORUZ'
Adnan Erol, "Büro pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri açık. Saat 14.00 ile 17.00 arasında hizmet veriyoruz. Gelemeyenlere 0421-69 654 763 numaralı telefondan yardımcı oluyoruz. Bize en çok sosyal yardım kurumları, meslek eğitimi, yabancılar dairesi, emeklilik ve okul ile ilgili yazışmalarda yaşanan sıkıntılar dolayısıyla başvuru geliyor. İnsanlarımız her konuda danışmanlık için bize başvurabilirler. Bilemediğimiz konularda ise başka uzmanları devreye sokuyoruz" diye konuştu.

MU(SS)