ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet el-Carba ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Carba ile yaptığı ortak basın toplantısında Kerry, Carba’nın inşa ettiği Suriye ulusal koalisyonunun, Suriye halkının tamamını korumayı taahhüt eden kapsayıcı ve ılımlı bir kurum olduğunu söyledi.
Suriye ulusal koalisyonunun yıllardır Suriye rejimi tarafından baskı altında tutulan tüm Suriyelilerin sesi olduğunu söyleyen Kerry, ABD olarak, bu hafta koalisyon ile büyüyen ortaklıklarını göstermek için bir çok adım attıklarını ifade etti. Carba da, amaçlarının tüm azınlıkların birlikte yan yana yaşadığı çoğulcu bir toplum ve devlet kurmak olduğunu söyledi. Suriye halkına destekleri için ABD'ye teşekkür eden Carba, Suriye halkının, dünyada 'öncü rol oynayan ülke ve süper güç olarak' ABD'ye baktığını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de günlük basın toplantısında Kerry-Carba görüşmesinin yapıcı bir görüşme olduğunu belirti.

(SS)