ALMANYA'nın Delmenhorst kentinde 2005 yılında kurulan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'nde olağan genel kurul yapıldı. Genel kurul sonunda cami derneğinin yeni başkanı Mahmut Andız oldu.
Cami içinde düzenlenen genel kurula 200 üyeden 152'si katıldı. İki yılda bir düzenlenen seçimin divan başkanlığını Aşağı Saksonya ve Bremen İslami Cemaatler Eyalet Birliği'nden Mehmet Karabacak yaptı. Genel kurulda ilk önce yeni tüzük oylaması yapıldı. Yeni tüzüğün kabulünden sonra seçime geçildi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seçime Bülent Koçak ile Mahmut Andız adaylığını koydu. Başkan adayları seçime kendi listeleriyle girdi. Kapalı oylamayla yapılan seçimi daha öncede camide başkanlık yapan Mahmut Andız kazandı. Andız geçerli sayılan 143 oyun 77'sini, Koçak ise 66'sini aldı. Seçimi 11 oyla kaybeden eski başkan Bülent Koçak, "Genel kurulla geldik, genel kurulla görevi yeni başkana devrediyoruz. Biz hizmet için buradaydık, görevi tamamladık" dedi.
Yeni başkan Mahmut Andız ise "Daha önce 6 yıl başkanlık yaptım. Bazı nedenlerden dolayı biraz ara verdim. Şimdi tekrar adaylığımı koydum ve kazandım. Güzel bir seçim oldu. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Mahmut Andız'ı ilk kutlayanlardan birisi de seçimi takip eden SPD'li il genel meclis üyesi İbrahim Tuner oldu.
Bülent Koçak döneminde projesi tamamlanan cami inşaatını yeni yönetim hayata geçirecek. Yeni yönetim tek kat olan cami binasını iki kata çıkaracak. İkinci katta din görevlisi için daire, misafirhane, dersahane ve kütüphane olacak.

MU(SS)