YYENİ kurulacak kabinede Tayland’da darbe yapan başkomutan Prayuth Chan-ocha’nın başbakanlığı konuşulurken bunun yanında savunma bakanının da kendisi olacağı belirtildi.
Başbakan ve savunma bakanı olacak olan Chan-ocha, tüm yardımcılarına da görevlerine ek olarak yeni kabine de başbakan yardımcılığı ve bakanlık verecek. Chan-ocha’nın 4 yardımcısı bulunuyor. General Tanasak Patimapragorn güvenlikten sorumlu yardımcı olduğu için başbakan yardımcılığının yanısıra güvenlik ve dışişleri bakanlığına getirildi. Amiral Narong Pipattanasai sosyal ve psikolojik işlerden sorumlu olduğu için sosyo-psikolojik işlerden sorumlu başbakan yardımcısı ve milli eğitim bakanı oldu. Hava kuvvetleri komutanı Prajin Juntong ekonomiden sorumlu yardımcıydı, şu an ise başbakan yardımcısı ve ulaşım bakanı. General Adul Saengsingkaew özel aktivitelerden sorumlu yardımcı iken başbakan yardımcısı ve başbakanlık ofisi bakanı oldu.
başkomutan Chan-ocha, ilk dönemlerde "Demokratik ortamı tesis edip ondan sonra da seçimler yapılacak" açıklamasının ardından, "Yeni başbakan siz mi olacaksınız?" sorularına sadece gülümseyerek cevap vermişti. Şimdi ise hem başbakan hemde savunma bakanı olacak. Yardımcılarının hepsi de hem başbakan yardımcısı hem de farklı bakanlıkları yönetecek.