DANİMARKA'da 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek ve ekonomik yardımları kısıtlamayı amaçlayan yasanın etkileri görülmeye başlandı. Alacakları ekonomik yardımlar yarıya düşecek çok sayıda genç kızın para kazanabilmek için porno filmi çevirmek istediğinin ortaya çıkması ardından şimdi de Noel hediyesi alan Danimarkalıların hediyelerini sattıkları ortaya çıktı.
Ekonomik sıkıntı çeken Danimarkalılar, Noel ardından mağazalara koşarak aldıkları hediyeleri iade edip parasını geri almaya veya internet üzerinden verdikleri ilanlarla satmaya başladı. Moda İnternet Satış sitesi Trendsales, çok sayıda Danimarkalı'nın vakit kaybetmeden aldığı hediyeyi internet üzerinden satmaya başladığını duyurdu. Trendsales sahibi Martin Faslev Andersen şöyle dedi:
"Aldığı Noel hediyesini satmak isteyenlerin sayısında Noel'den sonraki ilk günde yüzde 15'lik artış oldu. İnsanlar aldıkları hediyelerin hiç kullanılmadığını belirterek, az yada çok parasını istiyor. Geçtiğimiz yıl da satışlar yapıldı ama bu yıl geçen yıla oranla yüzde 36'lık bir artış var." 
Yapılan kamuoyu araştırması da halkın yüzde 65.5'inin hediyelerin geri verilerek ve satılarak parasının alınmasını normal karşıladığını ortaya çıkardı.
ZOR GÜNLER GELİYOR
1 Ocak'ta yürürlüğe girecek yasayla, 30 yaşın altındaki işsizlerin aldıkları ekonomik yardımlar 10 bin kron'dan 4 bine düşürülecek. Çift olarak yaşayanlardan birinin parası tamamen kesilecek ve bir evde çiftlerden sadece birisi yardım alabilecek. 40 yaş altındaki erken (malulen) emekliler çalışmaya zorlanacak. 30 yaşın üzerindeki işsizler 6 ay içinde kendileri iş bulamazlar ise, sokaklarda çöp yada köpek pisliklerini toplama işlerinde çalıştırılacak.

ÜT(GE/İD)