DANİMARKA'da ilk kez, bir homoseksüel çift, evlatlık edindi. Rasmus Holm ve Thomas Möller Lassen adındaki iki Danimarka'lı, Güney Afrika'dan evlatlık edindikleri 9 aylık Lee ile ülkelerine döndü.
Ülkede 2010 yılında çıkarılan ve eşcinsellere, heteroseksüeller ile aynı hakları tanıyan yasadan yararlanan homoseksüel çift çok mutlu olduklarını söyledi. Aileden sorumlu Eşitlik Bakanı Manu Sareen de çifte destek vererek, daha çok eşcinselin yabancı ülkelerden evlatlık edinmesini beklediğini söyledi. Sareen "Mevcut yasadan daha çok çiftin yararlanması bizi memnun eder. Böylece aile olma, veli olma zevkini tatmış olurlar" dedi.
DAHA ÇOK EŞCİNSELİN YARARLANMASI BEKLENİYOR
Danimarka'da 2009 yılında parlamentoya yasa tasarısı sunarak, eşcinsellere evlatlık edinme hakkını tanıyan yasanın çıkmasına vesile olan Radikal Partili Simon Emil Ammitzböll, şöyle dedi:
"Yasanın kullanılmaya başlanması çok sevindirici. Yasa tasasını hazırlarken, hem insanlar arasında eşitliği sağlamayı hem de eşcinsellere de normal çiftler gibi evlatlık edinme hakkını tanımayı düşündük. Daha çok eşcinselin yasadan yararlanması bekleniyor." 
Eşcinseller Federasyonu Başkanı Sören Laursen de ülkede ilk kez bir eşcinsel çiftin evlatlık edinmesine sevindiklerini söz konusu çiftin diğer eşcinselleri de cesaretlendireceğini belirterek, "Biz eşcinsellerin evlatlık edinmesini her zaman savunduk, Şimdi savunduğumuz şeyler gerçekleşti" dedi. Danimarka'da evlatlık edinen alilerinin yüzde 80'in yabancı ülkelerden evlatlık ediniyor.