Ünsal TURAN/ KOPENHAG, () - DANİMARKA'nın TV 3 kanalında yayınlanan Paradis Hotel yarışmasına katılan 25 yaşındaki Bekir Çavuşoğlu, genç kızların sevgilisi haline geldi.
Kendine özgü tarzı ile diğer Danimarkalı yarışmacı gençlerden daha çok ilgi gören Bekir Çavuşoğlu, amacının Türk gençlerinin modern ve çağdaş olduğunu göstermek, yaşadığı İshoj şehrini iyi bir şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Bekir Çavuşoğlu yarışmaya katılmak için müracaat eden 60 bin kişi içinden 35 yarışmacının arasında yer alabildiği için mutlu olduğunu söyledi. Yarışmaya katılan genç kızların hakkında 'centilmen, kendine has tarzı ilgimizi çekiyor, yakışıklı ve sportmen' şeklinde görüş bildirdikleri Bekir Çavuşoğlu, "Arkadaşlarla otururken yarışmaya katılmamı tavsiye etti. Ben kabul etmedim ama benim resimlerimi ve hakkımda kısa bir bilgiyi TV 3'e göndermişler. 1 ay içinde görüşmeye çağrıldım ve 60 in kişi arasından yarışmacı olarak seçildim. Yarışmanın formatı gereği belki açık ve bizim kültürümüze uymayan sahneler var ama ben mümkün olduğu kadar kendi kültürümüze uygun hareket ediyor hatta kültürümüzü onlara öğretmeye çalışıyorum. Bu hafta yayınlanan bölümde de görüldüğü gibi diğer yarışmacılara halay çekmeyi öğrettim. Yaşadığım İshoj bölgesi yabancı gençlerin sorunlu olarak anıldıkları bölge ama tüm gençler aynı değil. Ben Türk gençlerinin modern olduklarını, topluma iyi uyum sağladıklarını gösterdiğime ve yaşadığım şehri iyi temsil ettiğime inanıyorum" dedi.
Yarışma arkadaşları her ne kadar içki yerine meyve suyu içmesini eleştirseler de genç kızlar arasında paylaşılamayan Bekir Çavuşoğlu, yarışmayı kazanmasa bile tecrübe edinmekten memnun olduğunu söyledi. İshoj şehrinde yaşayan Türklerin yarışmaya katıldığı ilk günlerde tepki gösterdiklerini ancak bölümleri izlemeye başladıktan sonra kendisini desteklediklerini belirten Bekir Çavuşoğlu, diğer gençlere, içlerindeki hevesleri yerine getirmeye çalışmaları ve toplumun her alanında faal olmaları tavsiyesinde bulundu.

ÜT(SS) (FOTOĞRAFLI)