"TRAFOYA KEDİ GİRDİ" ESPRİLERİ
Danimarka'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri için erken saatlerde salona gelenler sistemin çalışmaması nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı. Sıkı güvenlik önlemi alındığı salonda oy verme işlemi sırasında Büyükelçi Mehmet Dönmez de cep telefonu ve küçük kamerasını görevlilere emanet etti. Oy vermek için erken saatlerde Remisen adlı spor salonuna gelen Türk Federasyonu yöneticilerinden İlyas Çavdar, sistemin Türkiye’den yönetilmesi nedeniyle sorun yaşandığını ve oyunu kullanmak için bir süre beklemek zorunda kaldığını belirterek şöyle dedi:
"Türkiye’den kaynaklanan bir sorun var. Sorun YSK’dan kaynaklanıyor. Ankara’da oturup, Danimarka veya diğer Avrupa ülkelerinde yapılacak seçimler hakkında karar verilmez ve seçim yönetilmez. Sorun Ankara’dan kaynaklanıyor. Galiba YSK’nın trafosuna şişman bir kedi girmiş."
Uzun yoldan gelen ve oylarını erken saatlerde kullanmak isteyenler de kimlik kontrollerini yaptırdıktan sonra sandık başına giderek oy kullanmak istediler ancak sistemin çalışmaması nedeniyle beklemek zorunda kaldı. Büyükelçi Mehmet Dönmez’in devreye girmesi, Ankara ile görüşmesi, durumu anlatması sonrasında sorun çözüldü. Ancak sistem zaman, zaman sorun yaratmaya devam edince sandık başına gelen Türk vatandaşları yine beklemek zorunda kaldı. Bazı sandık görevlileri, oy verme işlemleri bittikten sonra verilen oyların güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu söyledi.
Öte yandan salona giriş ve çıkışlarda Danimarka Gizli Servisi PET’e ait elamanlar yanı sıra, özel güvenlik birimi elemanları da görev yaparak, oy kullanmak için salona gelenlerin üzerlerini ve çantalarını detektörlerle aradı.

FOTOĞRAFLI