DANİMARKA'da, Kopenhag- Malmö- Göteborg seferini yapan yolcu treninde şüpheli bir çanta, bomba ihbarı yapılmasına neden oldu. Ulaşımda saatlerce aksama meydana geldi.
Kopenhag- Malmö- Göteborg seferini yapan hızlı trendeki yolcular, Göteborg yakınlarında sahipsiz bir paket görünce bomba olabileceği ihtimali üzerine saat 11.41'de tren personeline ihbarda bulundu. Trende görevli iki lokomotif sürücüsünden biri ve bir bilet görevlisi söz konusu çantanın bulunduğu vagona giderek yolcuların diğer vagonlara aktarılmasını sağlayarak polisi alarma geçirdiler. Trenin, saat 14.00′de Göteborg garına girmesi ile birlikte hazır bekleyen bomba uzmanları yolcuları tahliye etti. Göteborg polisine bağlı bomba uzmanları trende arama yaparken, istasyon ve çevresi insan ve araç trafiğine kapatıldı. İstasyon ve otobüs garına yakın ve bir patlama anında etkilenebilecek binalardaki insanlar tahliye edildi. Olay yerine getirilen bomba robotu ile şüpheli çanta saat 15.15′te güvenli bir şekilde imha etti. Çantanın içerisinde ise patlayıcı madde bulunmadı.
Göteborg polisi, SNA muhabirine Kopenhag-Malmö-Göteborg ekspres yolcu treninde bomba ihbarı alınca alarma geçtiklerini, özel kuvvetleri de alarm halinde tuttuklarını belirterek, "Uzmanlarımızın yaptığı arama ve paketin imhası sonrasında Göteborg’dan Malmö ve Kopenhag’a gidecek yolcuların rahat bir şekilde yollarına devam etmesine olanak sağlandı ihbarı kimin yaptığını araştırıyoruz. Ayrıca çantanın içeriğini de inceliyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI