DANİMARKA'da hakkında sınır dışı kararı verilen Songül Yüksel adındaki genç kızı kurtarmak için çıkarılan yasadan yararlanmak isteyen Türk gençlerinin 6 ay süreleri bulunuyor.
Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, Songül Yüksel'in durumuyla ilgili bilgi aldığı Adalet Bakanlığı yetkililerinin ülkede yasa dışı yaşayan Türk gençlerinin oturma izni alabilmek için 6 aylık başvuru süreleri bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Danimarka, Türk kızı Songül Yüksel'in durumunu gözden geçirdikten sonra yasada değişiklik yapmış. Yapılan değişikliğe göre, ülkede yasa dışı ikamet eden gençlerimizin kendilerine yaratılan imkandan yararlanmaları için 6 ay süreleri var. Bu nedenle daha önce oturma izin talepleri kabul edilmeyen gençlerin yılbaşına kadar yeni müracaatta bulunmaları gerekiyor." 
Adalet Bakanlığı aşırı sağ Danimarka Halk Partisi hariç tüm siyasi partilerin desteği ile yasada yapılan değişiklik sayesinde Songül Yüksel Dışında en az 23 gence daha ülkede kalma şansı doğduğunu bildirdi. Songül Yüksel, Türkiye'de doğmuş, 2009 yılında Danimarka'da yaşayan babası ve kardeşlerinin yanına gelerek oturma izni talebinde bulunmuştu.
Yabancılar Dairesi ise, Songül'ün ömrünün büyük bir kısmını Türkiye'de annesinin yanında geçirdiğini göz önüne alarak yasadaki bağlılık maddesi uyarınca oturma izni talebini ret etmişti. Ülkede yasadışı ikamet eden Songül ise lisede eğitimine devam ederken hakkında verilen sınır dışı kararına karşı kampanya başlatılmış ve kampanya üzerine siyasetçiler yasada değişiklik yapmak zorunda kalmıştı. Yabancılar Dairesi yetkilileri 2012 yılında yabancılar yasasına getirilen kısıtlamalar çerçevesinde oturma izin talipleri geri çevrilen gençlere yeni imkan tanımak için yasada yapılan değişikleri şöyle sıraladılar: -Bir genç yada çocuk için yeni oturma izni talebinde bulunulabilmesi için daha önce eski yasaya göre hakkında ret kararı verilmiş olması gerekiyor -Yeniden müracaatın yasada değişiklik yapıldıktan sonra en geç 6 ay içinde yapılması gerekiyor -Yeni müracaatta bulunacak kişinin işlediği bir suç ve aldığı hapis cezası yüzünden hakkında ret kararı verilmemiş olması gerekiyor -Söz konusu gencin 18 yaşını doldurduktan sonra hiçbir sosyal ve ekonomik yardım almamış olmamış gerekiyor -Söz konusu genç hakkında daha önce verilen ret kararından sonra 18 yaşını dolduruncaya kadar Danimarka'da ikamet etmiş olması şartı aranıyor.