Ünsal TURAN / KOPENHAG, ()- DANİMARKA'nın Holbaek şehrinde yaşayan 44 yaşındaki Filiz Kılıç'ın doktorların hatalı kararları nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Belindeki ağrılar nedeniyle üç kez ameliyat geçiren Filiz Kılıç’ın son ameliyattan sonra iç kanama geçirdiği ve doktorların bunu fark etmemesi nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürüldü. İddiaya göre, Filiz Kılıç’ın yakınlarının tüm uyarılarına rağmen durumunun kötüleşmesini ciddiye almayan doktorlar, önce birkaç gün içinde iyileşeceğini söylediler ardından iç kanama nedeniyle beynine oksijen gitmediğini ve beyin damarlarında tıkanıklık yaşadığını söylediler. Son üç gündür aspiratöre bağlı olarak yaşatılan Filiz Kılıç’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine bugün sabah saatlerinde fişinin çekildiği bildirildi.

Doktorları suçlayan Filiz’in yakınlarından Taylan Özgür Ölmez, “Danimarka’da doktor hataları artıyor. Filiz abla ile zamanında ilgilenilse, iç kanamanın farkına varılsa belki bugün yaşıyor olacaktı. Ölümüne çok üzüldük ailesi de doktorlar hakkında mutlaka yasal bir girişimde bulunacaklardır” dedi.

Hastane yönetimi ise konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınarak, durum değerlendirmesi yapılacağını bildirdi. Filiz Kılıç’ın, yakınları ve arkadaşları da sosyal paylaşım sitelerinde, üzüntülerini dile getiren ifadeler yazdılar.

FOTOĞRAFLI