DANİMARKA'nın Roskilde şehrinde yaşayan 53 yaşındaki Özcan Göyce’den geçen hafta perşembe gününden itibaren haber alınamıyor. Ailesi perişan vaziyette iyi bir haber almak için beklerken, polis, Özcan Göyce’nin kullandığı oğluna ait aracın Farö köprüsünde bulunduğunu ve intihar etmiş olabileceğini söylüyor.
Göyce’nin cep telefonundan en son sinyalin geçen hafta Perşembe sabahı saat 05.23’te Farö köprüsü yakınlarında alındığı bildirildi. Ailesi polisin yeterli ilgiyi göstermemesinden yakınarak, çelişkili açıklamalar yapmasına anlam veremiyor. Ailesi polisin önce Göyce’ye ait cep telefonunu bulduklarını söylediğini sonra bulamadıklarını söylediğine dikkat çekerek, "Polis bize tam bilgi vermiyor. Telefonu bulundu mu bulunmadı mı bize doğruyu söylesinler. İlk günü araçta bulunduğunu söylediler şimdi bulunmadı diyorlar. Polis aramayı da durdurdu, biz aramanın devam etmesini istiyoruz” diyor. Özcan Göyce’nin eşi Güler Göyce eşini sağ bulma ümidiyle gönderdiği mesajda “eşim geçen perşembe sabahından beri kayıp. Tüm aramalara rağmen bulunamadı. İşlemler çok yavaş yürüyor. Ben hayatta olduğu ümidi ile kendisine bizi araması evine dönmesi çağrısı yapıyorum. En azından birimizi arasın ben ve çocuklar çok perişanız. Torunu da onu çok özlüyor" dedi.
KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Kızları ise gözyaşlarına boğuldu. Kızlarından Semra Kılıçtaş da babasını gören veya yerini bilenlerin ya kendilerini aramasını isteyerek, "Baba seni çok seviyoruz. Şayet bir şeye kızıp ya da üzülüp bizi terk ettin ise ne olur geri dön en azından sağ olduğun haberini ver. Seni çok özlüyoruz" dedi.
Oğlu Kadir Göyce "Babamın olay günü kullandığı araç benim olduğu için polis önce benden şüphelendi. Ancak aracın bulunduğu köprüde kamera olduğu kameranın 1988 yılından kalma olduğu için sadece trafiği kontrol ettiği kayıt yapmadığı söylendi. Köprü görevlisi Perşembe sabahı saat 06.10’da köprü üzerinde duran aracın yanında bir kişiyi gördüğünü söylemiş. Bu ne biçim iş anlamadık. Ben polislere neler olabileceğini söyleyince benimle 'Sen çok mu film seyrettin' diye alay edercesine konuştular. Kısacası polis bizimle tam ilgilenmiyor" dedi.
ÇADIR KURULDU
Göyce’nin kayıp olduğunu duyan yakınları, bölgedeki Türkler evine akın ederek ailesini teselli etmeye çalışırken eve sığmayan davetliler için de çadır kuruldu. Özcan Göyce’nin olay günü kullandığı araç ise yapılan incelemenin ardından oğluna iade edildi. Polis Özcan Göyce’nin evinden, kullandığı özel eşyaları ve giysilerini alarak üzerinde DNA testi yapılacağını ve Almanya’ya gönderilerek orada da aranacağını söyledi. Polisin Göyce’nin ailesine, "Özcan’ın arabası Farö köprüsünde kaportası açık ve dört sinyali yanar bulundu. Araçta ayrıca bir not ve ehliyeti bulundu ancak üzerinde olduğu söylenen telefonu, sağlık kartı ve banka kartları bulunmadı. Bulduğumuz not köprüden atlayarak intihar ettiğini gösteriyor. Denizde arama yaptık ama bir ize rastlamadık. İntihar etti ise en erken iki hafta sonra su yüzüne çıkar veya akıntı ile Baltık denizine sürüklenir" dediği bildirildi.
Aile Türk Büyükelçiliğinden de yardım talep ederek, Danimarka makamlarının aramalara devam etmesi için girişimde bulunulmasını istedi.

ÜT(/SS) (FOTOĞRAFLI)