DANİMARKA'nın Fredericia kentinde Afrika kökenli göçmen işçiye sürekli 'Neger' diyen bölüm şefi 200 bin kron (27 bin 400 Euro) para cezasına çarptırıldı.
Mahkemenin isteği üzerine gerek şikayetçi olan işçi ve işverenin isimlerinin yayınlanmasına yasak getirdiği olayla ilgili açıklama yapan 3F sendikasından Steen Wrist Örtsw, şöyle dedi:
"Fredericia şehrinde bir depo işinde çalışan Afrika kökenli üyemiz, başındaki şefi tarafından sürekli 'Neger' olarak çağrıldığı, 'Neger' kelimesi köleliği çağrıştırdığı için şikayetçi oldu. Ancak şikayetçi olmadan, şefinin kendisine hangi gün ve saatlerde 'Neger' dediğini not defterine yazdı. Üyemiz adına davayı biz açtık. Mahkemeye zaman ve yer bilgisi sunduk. Birkaç da şahit olunca, işveren davanın aleyhinde sonuçlanacağını anladı. Firma yönetimi mahkemenin sonuçlanmasını beklemeden 200 bin kron tazminat ödemeyi kabul etti. Rakam belki yüksek gibi gelir ama böyle bir ırkçılık karşısında çok değil. Umarım bu karar diğer işverenlerin kulağına küpe olur. Mahkeme yasak getirdiği için üyemizin ve firmanın adını açıklayamıyoruz."
Söz konusu işçinin, depo işinden ayrılarak başka bir iş aradığı bildirildi.