DANİMARKA'da, 2011 yılında firması aracılığı ile devleti milyonlarca kron zarara uğrattığı için dava açılan firma sahibi engelli Sabit Tüfekçi hakkında yeni suç duyurusunda bulunuldu.
Sabit Tüfekçi'nin devletten aldığı yardımları geri ödememek için, iflas ettiğini açıklamasına rağmen firmadan 9 milyon kron (1 milyon 250 bin Euro) para çektiği ortaya çıktı. Sahibi olduğu, engellilere servis ve taşıma firmasında aile fertlerini çalıştırıp yüksek maaşlar ödeyen ve dolaylı yolla devleti dolandırdığı öne sürülen Sabit Tüfekçi kardeşine Lamborghini satın alınca dikkatleri üzerine çekmişti. Yapılan soruşturma sonucu devletten aldığı 10-12 milyon kronu geri ödemesi istendiği için iflas ettiğini söyleyerek parayı ödemekten kaçınan Tüfekçi'nin aynı dönemde firma hesabından 9 milyon kron kaçırdığı öne sürüldü.
Hakkında suç duyurusunda bulunulan Tüfekçi, 'ya yaptığı açıklamada, "Ben o parayı almadım. Onun için geri ödemem mümkün değil. Bu konuda kimse benim fikrimi almadı. Alsalardı paranın nereye gittiğini öğrenirlerdi. 2011'de firmaya ait belgeler çeşitli resmi kurumların eline geçtiği için yıllık hesaplar hazırlanamadı" dedi.
Sabit Tüfekçi, firmasının yıllık cirosunun 150 milyon kron (21 milyon Euro) olduğunu hatırlatarak, belediyenin firmasına borçlu olduğunu öne sürdü. Sabit Tüfekçi, Lyngby ve Gentofte'de yaşadığı evlerde Laborghini, Porche, Mercedes gibi lüks araçlar ve firmada çalışıyor gösterdiği ve kardeşine ayda 75 bin kron (10 bin Euro) gibi yüksek maaş ödediği için dikkat çekmişti. Tüfekçi hakkında yeni soruşturma açıldığı, soruşturma tamamlanınca mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI