DANİMARKA'nın Köge kentinde 'Bandidos' adlı motosikletli çete üyelerinin uğrak yeri 'State Of Grace' adlı dövmeciye silahlı saldırıda bulunan olay sırasında 15 şimdi 16 yaşında olan İ.K. adındaki Türk ve 15 yaşındaki arkadaşıiki Türk gencinin yargılanmasına başlandı.
Geçen yıl şubat ayında meydana gelen olayın azmettiricisi olarak 'Black Cobra' adlı çetenin Köge bölgesi başkanı olduğu öne sürülen 25 yaşındaki Oruç Türkoğlu da yargıç önüne çıktı. Türkoğlu, suçlamaları kabul etmedi. 15 yaşındaki genç, saldırıyı kimseden emir almadan, kendi isteği ile gerçekleştirdiğini söyledi. Savcı Thomas Hugger, silahı ateşleyen gence dövmecide insanların olduğunu gördüğü halde neden ateş ettiğini sorarak, olay sırasında, silahı nasıl tuttuğu ve nasıl ateş ettiğini göstermesini istedi. Genç, savcının önündeki silahı alarak hakimin arkasındaki duvara yöneltti ve "silahı biraz havaya doğru tuttum. İlk ateş ettiğimde kurşun iş yerinin camına isabet etti. İkinci kurşun üst kattaki binaya isabet etti. O anda ne düşündüğümü hatırlamıyorum. Saldırıyı kimseden emir almadan kendim düzenledim. Çünkü Köge şehir festivalinde Bandidos üyeleri ile kavga etmiştik" dedi.
Saldırganı motosikleti ile taşıyan İ.K. ise, Black Cobra adlı çeteyi tanımadığını belirterek, 'Black Cobra' çetesi üyelerinin bulunduğu semte tesadüfen gittiğini ve orada bulunan gençleri selamladığını belirterek çete lideri olduğu öne sürülen Oruç Türkoğlu'nu da tanımadığını söyledi. Oruç Türkoğlu da gençlere silahla saldırıda bulunmaları konusunda talimat vermediğini söyledi. Savcı Thomas Hugger, iddianamesinde, saldırıyı Oruç Türkoğlu'nun planlayarak gençlere silah verdiğini öne sürdü. Duruşma 4 şubata ertelendi.
  ÜT(AÖ/İD)