DANİMARKA Alevi Birlikleri Federasyonu'nun çağrısı üzerine Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup Türk, Berkin Elvan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, Hükümet ve Erdoğan aleyhinde sloganlar attı. Göstericiler ellerindeki ekmekleri büyükelçilik önüne bıraktı.
Polisler kahvelerini içerek göstericileri izlerken Berkin Elvan olayını televizyon kanallarından izlediklerini belirterek, gösterici Türkleri anlayışla karşıladıklarını ve göstericilere gaz, sopa, TOMA ile müdahalede bulunmayacaklarını söyledi. Yapılan konuşmalarda protesto edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Berkin ve diğer gençlerin ölümünden sorumlu tutuldu. Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Çağdaş Sağlıcak, şöyle dedi:
"Bir canımızın daha ağabeylerinin yanına gitmesi bize büyük acı verdi. Türkiye halkını  başka gündemlerle aldatmaya, yaptıkları hırsızlıkları örtbas etmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı haftaya Kopenhag’a geliyor. Birçok Cumhurbaşkanları gördük o görevini yapmıyor. Onu oraya kimin oturttuğunu biliyoruz. Danimarka’ya gelip hava atıp gidecek ama bizim için o da kukladan başka bir şey değildir."
Kopenhag Alevi Birliği Başkanı Bayram Gök de, Danimarkalı polislerin kahve içmelerini örnek göstererek, Türk polisinin öğrenecek çok şeyi olduğunu söyledi. Ringsted Alevi Derneği Başkanı Turan Meriç de “Türkiye’deki polislerin de buradaki polisler gibi kitlelere karşı saygılı ve çağdaş olmasını isterdik. Ama insanların, çocukların üzerine gaz fişekleri atan, toma ile müdahale eden, gençleri öldüren polisleri kahraman ilan eden Başbakandadır suç. Bizim çocuklarımız ekmek almaya giderken katledilirken, onların çocukları da evlerinde dolarlar ve para sayma makineleri bulunduruyor. Biz kinci, halkına nefret duyan başbakan istemiyoruz. Böyle eylemcileri koruyan polis istiyoruz” dedi Göstericilerin birlikte getirdikleri ekmekler daha sonra acıkan çocukların karnını doyurmakta kullanıldı.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)