Ünsal TURAN / KOPENHAG, () - DANİMARKA'da Gokart pistinde geçirdiği kaza sonucu beli kırılan Filiz Kılıç, kaldırıldığı Odense Hastanesi'nde üst üste yapılan ameliyatların ardından hayatını kaybetti. Filiz Kılıç'ın ölümünün doktor hatasından kaynaklandığını ileri süren ailesi, Türk Büyükelçiliği'nden yardım istedi.

Danimarka'nın Holbaek şehrinde iki hafta önce Gokart pistinde geçirdiği kaza sonrası beli kırılan Filiz Kılıç, kaldırıldığı Odense Hastanesi'nde üst üste yapılan ameliyatların ardından hayatını kaybetti. Ölümün doktor hastasından kaynaklandığını iddia eden Filiz Kılıç'ın ailesi, Türk Büyükelçiliği'nden yardım istedi. Türk Büyükelçiliği Hukuk Danışmanı Fatma Yandım, Kılıç'ın ailesine doktorlar hakkında dava açma tavsiyesinde bulundu. Yandım, "Aile yardım talebinde bulundu. Anlatılanlardan yola çıkarak doktorların hatalı olduklarını düşüyorum. Onun için iyi bir avukat bulup doktorlar hakkında dava açmalarını tavsiye ettim" dedi.

Filiz Kılıç'ın eşi Çetin Kılıç, doktor, hemşire, ambulans ve tedavi sırasında bir dizi hata yapıldığını öne sürerek, "En büyük hata doktorlar ve hemşirelerde. Hastaneye gittiğimizde Filiz ile birlikte masaj odasında yatırıldık. Oda bile vermediler. Eşim ağrılardan duramayıp ağrı kesici istedi diye bize bozuldular, kızdılar. Buna rağmen kendilerine iyi davranmaya çalıştık ama doktor, Filiz'in kardeşi Mesut ve oğlu Aziz'e  'Memnun değilseniz hastanızı alın gidin' demiş. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Filiz Kılıç'ın oğlu Aziz Özkarslı da annesinin hakkını sonuna kadar arayacaklarını belirterek "Doktorun sesini kaydettim. Odense Hastanesi'nde başhekim, 'İnsan yatağa yattığı, yürüyemediği zaman kan sulandırıcı vermek gerekir ama kayıtlarda bunu göremedim' diyor. Ölüm nedenini bu olarak gösteriyor. Biz annemin hakkını sonuna kadar arayacağız. Gerekirse davayı Türkiye'de açıp oradan başlayacağız" dedi.

Filiz'in erkek kardeşi Mesut Uçarkuş, hata yapan doktorun daha önceden sabıkalı olduğunu ve neden hala doktorluk yaptırıldığına anlam veremediğini belirterek "Doktor sabıkalı, daha önce bazı kişilere sahte raporlar vermiş, bir kişinin ölümüne neden olmuş. Ablamın vefat ettiği gün Odense Hastanesi'ndeki doktor, Holbaek Hastanesi'nden rapor istedi. Yeğenim rapor almaya gitti. Oğlu olduğu halde rapor vermek istemediler ve 'raporu ne yapacaksın?' demişler. Raporu ben istediğimde ablamın öldüğünü bildikleri halde 'ablan kedisi gelsin kendisi alsın, sadece ona verebiliriz' dediler. Sanki insanla dalga geçiyorlar. Ölen insan nasıl gelsin rapor istesin? Rapor alacağımız zaman bizi iki gün beklettiler. İki gün rapor vermediler oyaladılar. Rapor üzerinde iç oynanmadı diyorlar ama oynanmış. Sözde birbirinin hatalarını örtmeye çalışıyorlar ama Odense Hastanesi Başhekimi hata yapıldığını bize söyledi. 'Ablan bel ameliyatı olduğunda kan sulandırıcı verilse yaşardı' dedi. Ayrıca Gokart alanında ablamın çarptığı bir reklam panosu var. Polis oraya çarpmamış diyor ama her şey çarptığını gösteriyor. Pistte viraja girdikten sonra virajın sonunda lastikler yok. Tümsek 30 derece yükseliyor sonra 45 derece aşağı iniyor. Bunu bize ilk görüştüğümüz polis söyledi sonra raporu yazan polis bundan hiç bahsetmemiş. Normalde gokart pislerinde lastikler ve araçta emniyet kemeri olması gerekir. Ama ablamın bindiği araçta kemer falan yokmuş" diye konuştu.

Baba Hasan Hüseyin Uçarkuş gözyaşlarına boğularak "Bel kırılma ile insan sakat kalabilir ama ölmez. Bize göre ihmalcilik yüzde yüz. Biz kızımın hakkını sonuna kadar arayacağız gerekirse insan hakları mahkemesine kadar gideceğiz" dedi.