DANİMARKA’nın Köge kentinde geçen yılın Şubat ayında Bandidos adlı motosikletli çete grubuna ait 'Stata of Grace' adlı dövmeciye silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Türk gençlerinden 16 yaşındaki İ.K.'ye 4 yıl hapis cezası verilirken, 'azmettirici' olarak yargılanan 25 yaşındaki Oruç Türkoğlu, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Duruşma yargıcı, İ.K.’ya yaşının küçük olması ve Oruç Türkoğlu tarafından azmettirildiği için az ceza verildiğini söyledi. Savcı Thomas Hugger, Türkoğlu’nun daha önce 12 ayrı suçtan cezası bulunduğunu hatırlatarak 10 yıl hapsini, İ.K.’nın ise 6 yıl hapsi ve sınır dışı edilmesini istedi. Ancak duruşma hakimi, Oruç Türkoğlu’na 8 yıl, İ.K.’ya 4 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı. 
Sanık İ.K.’nin avukatı Gitte Jull Jensen, hakimin müvekkilinin yaşının küçük olmasını göz önüne alarak doğru karar verdiğini ifade ederken, "O çocuk denecek yaşta. Daha ağır ceza verilmesi doğru olmazdı. Kararı değerlendirerek bir üst mahkemede itiraz edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" dedi.
Oruç Türkoğlu kararı duyunca kafasını sallayarak şaşkınlığını gösterdi. Avukatı Kristian Mölgaard, karara bir üst mahkemeye itiraz edeceğini söyledi.