DANİMARKA Kraliçesi 2'nci Margrethe’nin Fransız asıllı eşi Prens Henrik haziran ayında Odense kentinde uyuşturucu bağımlılarının şırınga ile kendilerine eroin enjekte ettikleri binayı ziyaret edecek.
Prens Henrik, Odense şehrinin Östergade Caddesi'nde uyuşturucu müptelalarına ücretsiz uyuşturucu verilen Varmestuen (sıcak oda) adlı binayı ziyaret ederken, Kraliçe Margrethe de belediyenin kazılarında bulunan arkeolojik malzemelerin bulunduğu Rode İnfo Box adlı binayı ziyaret edecek. Uyuşturucu merkezi lideri Heinz Wolf, Fyns Stiftetidende gazetesine yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Odense'nin herkesin şehri olduğunu göstermek istiyoruz. Kraliçe ve eşi Prens Henrik bunu kabul etmiş olmalı ki şehrimize yapacakları ziyaret sırasında bizi de unutmadı. Prens Henrik’in yapacağı ziyaret konusunda uyuşturucu evini kullanan kişileri bilgilendirdik. Prens Henrik ziyaret sırasında uyuşturucu bağımlılarının şırınga kullanarak kendilerine nasıl uyuşturucu enjekte ettiklerini görecek ve sorunlarını dinleyecek."
Prens Henrik bir süre önce de kimseye haber vermeden, polisin bile zor girdiği 'Kurtarılmış bölge' olarak nitelendirilen uyuşturucu ticaretinin merkezi Christiania’yı da ziyaret ederek, bölge sakinleriyle sohbet etmiş, fotoğraflar çektirmişti.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOGRAFLI)