DANİMARKA Gıda ve Tarım Bakanı Dan Jörgensen, yaz tatilini, çiftlikleri dolaşarak, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların sorunlarını bizzat yerinde yaşayarak geçiriyor.
Tarım Bakanlığı’na getirildiği zaman, tarımcıların işini başarıyla yürütebileceğine şüphe ile baktığı Dan Jörgensen, şimdi umudları oldu. Jylland yarım adasında Billund - Give şehirleri arasında Sören Söndergaard adlı domuz yetiştiricinin çiftliğini ziyaret eden ve çiftlikte çalışmaya başlayan Dan Jörgensen her gün 07.00- 16.00 arasında çalıştığını belirterek, şöyle dedi:
"Her gün çizme ve iş elbiselerimi giyerek çalışmaya başlıyorum. Yazı masası ve raporlardan uzak domuz pislikleri içinde bulunmak çok güzel. Bu tür işte, hiç bütün gün çalışmamıştım, domuz üretiminde hiçbir sorun yok değil. Ancak burada birlikte sorunları tespit edip nasıl olumlu sonuçlar çıkarabileceğimizin planlarını yapıyoruz. Hayvan yetiştirirken sadece etinden yararlanmayı değil hayvan haklarını da düşünmemiz gerekiyor. Domuzların çoğu küçükken ölüyor Şayet mevcut sorunları çözersek, domuz ölümlerinde bugünkü yaşadığımız ölümleri yaşamayız. Örneğin üretim fazlasını önlemek için kısırlaştırmaya gidebiliriz."
Balıkçıların tekneleriyle balığa çıkan, sahilde balık tutanlarla balık tutarak balık tutma izinleri olup olmadığını kontrol eden Dan Jörgensen, kendi bakanlığının sorumluluk alanındaki çeşitli dallarda iş yerlerini ziyaret ederek yaz tatilini çalışmakla geçireceğini söyledi. Tanınmış bir hayvan hakları eylemcisi olan Dan Jörğensen 2012 yılında yılın hayvan dostu seçilmişti.
 

FOTOĞRAFLI