BAŞBAKAN Yardımcısı ve Ak Parti Milletvekili Bülent Arınç’ın, kadınların herkesin içerisinde kahkaha atmaması gerektiğine dair sözleri Danimarka’da geniş yankı buldu. 
Arınç’ın açıklamalarını gülünç olarak nitelendiren Danimarka gazeteleri, "Türk bakan, kadınlar yüksek sesle gülmemeli' dedi" başlığını kullanırken, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin en çok söz sahibi üyelerinden" olarak Bülent Arınç’ın 'Kadınlar yüksek sesle gülmemeli' sözlerinin toplumda nefret ve öfke yarattığını savundu. Gazeteler, şunları yazdı:
"Bu gülünç sözleri sarf eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kadınların gülmelerini modern toplumun çürümesi olarak yorumladı. Arınç, 'İffet çok önemli. Kadın da erkek de iffetli olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacak’ dedi. Türk bakan kadınların terbiyeli yetişmesi konusunda sınır koymadı. Uyuşturucudan, hayat kadınlığına her konuya değindi. Bakan, kadınların cep telefonu kullanmaları, yemek tariflerine çok zaman ayırmalarına kadar her konuyu eleştirdi. Arınç toplumdan büyük tepki alırken, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kadınların gülmeye morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın dini siyasete alet etmesi büyük eleştiri alıyor."