İSVEÇ'teki Türk vatandaşları Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 2-3 Ağustos tarihlerinde Stockholm'deki Kista Fuar Merkezinde oylarını kullandı. 1.5 Milyon İsveç Kronu'na kiralanan salonda 2 günlük oy verme işlemi sırasında 250 kişi görev yaptı. Oylama için 50 sandık açıldı ancak 34 bin 900 kayıtlı seçmenden sadece 1447'si oy kullandı.
Yurt dışında oy kullanabilmek için önce adres beyanı yapılması ardından oy vermek üzere internet üzerinden randevu almak gerekti. Adresi yurtdışında kayıtlı olan ve belirlenen tarihlerde randevu almayan seçmenlerin oylarını kullanabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ayırdığı tarih ve saatlerde oy kullanabilme imkanı tanındı.  Randevu almadan YSK'nın belirlediği tarih ve saatin dışında gidenler oylarını kullanamadı.
İsveç'teki seçimler için kurul başkanlığı görevini üstlenen Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, YSK'nın belirlediği kurallara uygun seçimlerin tamamlanması, usulsüz bir durum olmaması için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.
Seçimlerin başladığı ilk gün AK P'nin Avrupa örgütü olan UETD'nin İsveç yetkilileri, seçmenleri yönlendirdikleri, sandık görevlilerine müdahale ettiklerine dair iddialar üzerine seçim salonundaki yetkililer tarafından dışarı çıkarıldı.
Seçimler tamamlandıktan sonra siyasi parti müşahitlerinin gözetiminde açılan sandıklar, zarfları açılmadan sayılarak tutanakları düzenlendi. Kapalı zarfların bulunduğu oy torbaları Türkiye'ye gönderilmek üzere elçilik binasında üç ayrı kilitli odaya konuldu. Anahtarları siyasi parti temsilcilerine teslim edildi.
Yurt dışında İlk defa oy kullanmanın heyecanı içinde yapılan seçimin ardından seçmenler sonuçları merakla bekliyor.