"AZERBAYCAN'A VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTEYECEĞİZ"
Bakü'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda İlham Aliyev ile baş başa ve Heyetler Arası görüşme gerçekleştiren Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Azerbaycan'a verilen sözleri gündeme getireceğini belirterek, "Diğer ülkelere verilen sözler nasıl peyderpey yerine geliyorsa Azerbaycan'a verilen sözlerin de yerine gelmesini ilgili ülkelerden isteyeceğiz. Bu artık bir lütuf değildir, bir haktır. Bunların yerine gelmesi gerekir. Bu konuda da kararlığımızı özellikle ifade edeceğiz" dedi.
Dağlık Karabağ konusunu her zaman olduğu gibi gündemlerinin en önemli maddesi olarak konuştuklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ikili hem Heyetler Arası görüşmelerde ele aldıklarını belirtti. Enerji konusunu da Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştüklerini anlatan Erdoğan, şöyle dedi:
"Enerji ile ilgili olarak TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı) çok büyük önem arz etmektedir. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidecek olan bu enerji hattı özellikle çok büyük bir önemi haiz. Azerbaycan'ın özellikle enerjideki gücünü ortaya koyması bakımından çok önemli. Barış hattı olması bakımından çok önemli bir yatırım olarak görüyorum. Bundan dolayı da son safhaya geldik. Bu ayın 20'sinde temel atma töreni yapılacak. Yüksek düzeyli katılımların da olacağı bu temel atma tören ile birlikte bu adım atılıyor ve makineler de çalışmaya başlıyor. Türkiye tarafından yapılması gerekenler büyük ölçüde bitmiş vaziyette. Azerbaycan tarafında da öyle. Süreç artık hızlanarak devam edecektir." 
AZERBAYCAN'A VERİLEN SÖZLER BİR LÜTUF DEĞİL, BİR HAKTIR
Cumhurbaşkanı sıfatı ile katılacağı ilk Nato Zirvesi'nde Azerbaycan'a yönelik verilen sözleri gündeme getireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Diğer ülkelere verilen sözler nasıl peyderpey yerine geliyorsa Azerbaycan'a verilen sözlerin de yerine gelmesini ilgili ülkelerden isteyeceğiz. Bu artık bir lütuf değildir, bir haktır. Bunların yerine gelmesi gerekir. Bu konuda da kararlığımızı özellikle ifade edeceğiz."
"İKİ AYRI DEVLET TEK MİLLET, BABANIN BUGÜNE MİRASI"
Azerbaycan ile olan kardeşliğin güçlenerek dayanışma içerisinde geleceğe yürümesini istediğini söyleyen Erdoğan, Aliyev'e dönerek "İki ayrı devlet tek millet. Bu tabi babanın da bugüne bir mirasıdır. Aynı şekilde yürümesi lazım. Bundan sonra yine bu birlikteliğimizi aynı kararlılıkla devam etsin" dedi.