'THE Monuments Men' (Hazine Avcıları) filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu George Clooney, Los Angeles’te düzenlediği basın toplantısında, Irak Savaşı sırasında birçok müzenin bombalanarak yok edildiğini ve bunun bir kültür katliamı olduğunu söyledi.
'Columbia Pictures', 'Fox 2000' ve 'Smoke House' film şirketlerinin ortak yapımı olan filmde 2'nci Dünya Savaşı sırasında, Naziler'in işgal ettikleri ülkelerin değerli antik eserlerini kaçırıp, Berlin’de Hitler’in kurmak istediği müzeye gitmeden bir grup tarihçi, heykeltıraş, mimar ve kütüphaneciden oluşan özel askerlerin bu eserleri kurtarmaları  konu ediliyor. 
Filmin başrollerini, George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Cate Blanchett paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda George Clooney yer alıyor. Filmin senaryosunu yine George Clooney yapımcı ortağı olan Grant Heslov ile birlikte yazmış. Filmin gerçek bir hikaye olduğunu belirten Clooney, şöyle dedi:
"Her zaman 2'nci Dünya Savaşı ile ilgili filmlere hayranlık duymuşumdur, 'The Monuments Men' kitabını okuyunca hikaye bana çok cazip geldi ve hemen üzerinde çalışmaya başladık. Oyunculuklarına güvendiğim ve beni kırmayarak oynamayı kabul eden harika bir ekip kurduk ve ortaya; 'The Monuments Men' çıktı."
Clooney, filmi çekmeye başlamadan önce dünyanın dört yanında çeşitli antikacı ve tarihçilerle bir araya geldiklerini ve özellikle filmin set dekorasyonunda çok ince ayrıntılar üzerine çalıştıklarını söyledi.
Kültür ve tarihin korunmasının çok önemli olduğuna değinen, Clooney, son olarak Irak savaşı sırasında bir çok müzenin bombalanarak yok edildiğini ve bunun bir kültür katliamı olduğunu belirtti. Clooney, "Sanatı korumak için ölmeye değer mi, insan hayatı mı yoksa tarihi sanat eserimi önemli olan? İşte bunu 'The Monuments Men' bize anlatmaya çalışıyor" diye konuştu.