GEÇEN hafta hakkındaki pedofil iddiaları nedeniyle İngiliz basınında manşetlerden düşmeyen, İngiltere dışındayken evi polis tarafından basılan 'Sir' asalet ünvanlı ünlü şarkıcı, 73 yaşındaki Cliff Richard’ın İngiltere’ye döndüğü ve South Yorkshire Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdikten sonra tutuklanmadığı belirtildi.
Televizyon kanalları Cliff Richard’in avukatının açıklamalarını ilk haber olarak verirken, Sunday Mirror, 15 yaşındaki bir çocuğa 30 yıl önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla suçlanınca "Ben masumum” diyen ünlü şarkıcının İngiltere’ye gittiğine ve polise ifade verdikten sonra tutaklanmadığına dikkat çekti.
Sir Cliff Rıchard’ın avukatı ünlü şarkıcının gönüllü olarak Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermeye gittiğini söyledi ve yayınladığı bildiride Cliff Richard’ın, "İddia tamamen yanlıştı" sözlerine yer verdi.
Sunday Mirror’un özel haberinde "Cliff polislere 'Suçsuzum' dedi" başlığı kullanıldı ve şarkıcının polis soruşturmasıyla tam işbirliği içinde olacağını söylediği vurgulandı.
Cliff Richard’ın polise ifade verdiği haberi Sunday Express gibi diğer İngiliz gazetelerinin de birinci sayfalarında yer aldı.

FOTOĞRAFLI