ÇİN’de At Yılı’na girilirken, bu yılda doğanların burç özelliklerini taşıyan liderler arasında Başbakan Erdoğan öne çıkarıldı.
Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, At Yılı’nda doğan yabancı liderlerin burç özelliklerine dikkat çektiği haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı öne çıkardı. Başbakan Erdoğan’ın At Yılı’nın başlarında doğduğuna işaret eden Xinhua, bu özelliğin ona en önde başarıya koşma şansı tanıdığını ifade etti. Ajans, 1954 yılı Şubat ayı doğumlu Erdoğan’ın; 24 yaşında evlendiğini, 2001 yılında parti başkanı olduğunu, 2002 yılında genel seçim kazandığını ve 2003 yılında Başbakanlık koltuğuna oturduğunu kaydetti.
Çinliler At Yılı’nda doğanların özgürlüğüne düşkün, serüvenci ve gözüpek kişilik özellikleri taşıdığına inanıyor. Çin burçlarına göre, bu yılda doğanlar görünüşte burnundan soluyan, yerinde duramayan bir mizaçta görünse de çevredekiler tarafından sevilen bir yaradılışa sahip. At burcundaki kişilerin davranışlarının hoş ve kibar görünen iyi tarafları var, ancak aniden köpürmesi ve ortalığı kırıp geçirmeleri de olağan. Bu burcun olumsuz özelliklerinden biri ise, bencillikleriyle başkalarının istek ve görüşlerini umursamamaları.

SK(SS)