KÜRESELLEŞMEYİ fırsata çeviren Türk işadamı, Uzakdoğu'daki şirket merkezinde Avrupalı bir Başbakan ağırladı.
Güneydoğu Asya'da 15 binden fazla işçi çalıştıran işadamı ve yatırımcı Selçuk Alperen, Makedonya'da yapacağı yatırım nedeniyle bu ülkenin Başbakanı Nikola Gruevski'yi geçen aylarda Çin'e davet etti. Güney Kore ve Japonya'ya resmi ziyaret planlayan Makedon Başbakan da, programına gayri resmi bir ayak ekleyerek Çin'in yolunu tuttu ve hafta sonunda Türk işadamını bir anlamda kendi evinde ziyaret etti.
Çin'in güneyinde kurduğu Guangzhou Weibo adlı şirketin merkezinde böylece Avrupalı bir başbakan ağırlayan Selçuk Alperen, konuğuna üretim faaliyetleri ve Makedonya'daki yatırım planları hakkında bilgi verdi. Eşiyle birlikte gelen Gruevski'ye daha sonra mağaza ve sergi salonunu gezdiren Alperen, Makedon çift için özel bir defile de düzenledi. Ziyaret hakkında muhabirine konuşan Selçuk Alperen, konuk Başbakan'la Makedonya'da planladıkları yatırımın detaylarını görüştüklerini ve bu ülkede yatırım yapmak isteyen 40 kadar Çinli şirketi buluşturduklarını ifade etti. Başbakan Gruevski'yi hususi nitelikli ziyaret çerçevesinde ağırladıklarını vurgulayan Selçuk Alperen, şirketin halihazırdaki Çin'deki faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.
BİNLERCE ÇALIŞANI VAR
Çin ve Kamboçya'da bulunan fabrikalarında gömlek, pantolon ve mont gibi ürünler yaptıklarını ve dünyanın önde gelen şirketlerine tedarikte bulunduklarını belirten Alperen, "Çin'de yaklaşık 4000 küsur çalışanımız var. Kamboçya'da bizim ve ortak olduğumuz grupla birlikte 11500 çalışanımız var" dedi.
"ÇİN'DE 500 MAĞAZA HEDEFİ"
Gelecek planlarında Çin'de ve Kamboçya'da üretimi genişletmeyi düşünmediklerini belirten Alperen, Çin'de mağazacılığa ağırlık vereceklerini anlattı. Çin çapına yayılan AVM işletmecisi Wanda'yla işbirliğine girdiklerini, hedefleri ya da hayallarinde 500 mağazayı görmek olduğunu söyledi.
GÜNEYDOĞU ASYA'DAKİ EN BÜYÜK YATIRIMCI
Alperen, 26 yaşında tek kelime Almanca bilmeden Almanya'ya gidip şirket kuran, Çince bilmeden gittiği Guangzhou'da dev markalara üretim yapan sıradışı Türk yatırımcı olarak tanınıyor. Genç iş adamı aynı zamanda Kiğılı'nın Guangzhou'da açtığı mağazanın ortağı ve Güneydoğu Asya'daki en büyük Türk yatırımcı konumunda bulunuyor.

FOTOĞRAFLI