KAŞGAR’da bu sabah 13 Uygur Çin polisi tarafından vurularak öldürüldü.
Çin devlet televizyonu CCTV, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar vilayetine bağlı Kagılık İlçesi'ndeki ''bir karakola saldıran 13 kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü'' bildirdi. CCTV, saldırganların bir kamyonetle karakol binasına dalarak taşıdıkları patlayıcıları infilak ettirdiğini ve 3 polisin hafif yaralandığını belirtti. Resmi haber ajansı Xinhua tarafından yayımlanan haberde ise, ''2009 yılından beri artan ve cihat adına yapılan şiddet saldırıları bölgede en büyük tehdidi oluşturuyor'' denildi.
Çin hükümeti, ülke çapına yayılarak dozu giderek artan şiddet olaylarını 'terör saldırısı' olarak niteliyor ve olaylardan 'radikal İslamcı' örgütleri sorumlu tutuyor. Uluslararası insan hakları örgütleriyse, Uygurlar üzerinde giderek ağırlaşan kültürel ve dini baskıların şiddet eylemlerine yol açtığını kaydediyor.
Bağımsız gözlemciler ve yabancı gazetecilerin iddialara ilişkin olarak bölgeye gitmesine izin verilmiyor. Çin'de 2013 yılından bu yana meydana gelen şiddet eylemlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 200'e yaklaştığı tahmin ediliyor.