Temel ELCİVAN/ ESSEN,(Almanya),() - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran Cumartesi günü Essen'de Avrupalı Türklerle ile yapacağı büyük buluşma için akşam saatlerinde Düsseldorf Havalimanı'nda geldi. Kılıçdaroğlu, ardından konaklayacağı Essen Sheraton Oteli'ne geçti.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Düsseldorf Havalamanında CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Durdu Özbolat'ın yanısıra Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya ve partililer karşıladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, havalimandan sonra konaklayacağı Essen Essen Sheraton Oteli'ne geçti. CHP Liderini Essen'de bulunan otelin kapısında, CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Muhammet Rıza Yalçınkaya, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Saniye Barut, CHP Avrupa Medya Sorumlusu Cem Bakırtepe ve Essen ve çevresinden çok sayıda sivil toplum temsilcisi karşıladı. Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra otelin bahçesinde partililerle ve misafirlerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu, yarın Essen'de bulunan Gurugahalle Salonu'da binlerce Türk'e hitap edecek.
KENDİSİYLE TANIŞMAK İSTEYEN TÜRK İLE SOHBET ETTİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Essen Sheraton Oteli'nde uzun yıllar çalışan ve kendisiyle tanışmak isteyen Sümbül Anay'ın, isteğini geri çevirmedi. Kemal Kılıçdaroğlu, tanışma esnasında büyük bir sevinç yaşayan ve göz yaşlarını tutamayan Adanalı Sümbül Anay ile kısa süre sohbet etti. Sümbül Anay, CHP liderine 41 yıldır Almanya'da yaşadığını ve 1988 yılından beride otelde çalıştığını anlattı.

TE (BY/RT) (FOTOĞRAFLI)