CHP Berlin Birliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla Berlin'de bir Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşe CHP milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da destek verdi.
Anhalter Bahnhof Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Brandenburg Kapısı'nın önünde son buldu. CHP milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ve CHP Berlin Birliği'ne destek olmak amacıyla yürüyüşe katıldığını söyledi. Cumhuriyet'in 90'ıncı yıldönümünde cumhuriyeti yıkmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını öne süren Yılmaz, şöyle dedi:
"Karşı devrimi gerçekleştirmeye, laik, demokratik, çağdaş cumhuriyetimizi yıkmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ana  vatanda nasıl mücadele ediyorsak Cumhuriyet yıkıcılarına karşı, buradaki Türk vatandaşlarımızla da güç birliği yaparak anavatana bu gücü götüreceğim. Çünkü bütün dünyadaki Türkler bu yıkıma 'Hayır' diyeceklerdir, buna eminim. AKP'nin gücü buna yetmeyecek. 100 yıldan beri Türkiye'yi yıkmaya çalışan Amerikan emperyalizminin gücü buna yetmeyecek. Bizler milletvekilleri olarak gücümüzü birleştirmek için buralara geliyoruz. Buradaki birliktelik yine aynı şekilde Türkiye'de de var. CHP, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve tüm cumhuriyetten yana olan güçler burada birleşmişler. Türkiye'de de aynı şekilde bütün kentlerde cumhuriyetimize sahip çıktığımızı göstereceğiz. AKP iktidarı amacına ulaşamayacak ve ilk seçimde sandığa gömülecektir."
CHP Berlin Birliği Başkanı Avukat Ekrem Özdemir ise, cumhuriyetin 90, yılını kutlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ancak, aynı zamanda kaygılarının da olduğunu söyledi. Özdemir, son 10 yılda cumhuriyetin temel kazanımlarına yönelik çok ciddi bir yıpratma ve yok etme kampanyası olduğunu belirtti. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyete sahip çıkmak için var güçleriyle mücadele etiklerinin altını çizen Özdemir, "Ülkemizin şu anda bulunduğu durumu herkese anlatıyoruz. Maalesef şu andaki iktidar demokrat görünüp, demokrasi karşıtı eylem ve hareketler içerisindidir. En son getirilen demokratikleşme paketi adı altında Türkiye tamamen yasadışı bir yola savrulmuştur. Biz buna karşı tepkimizi de dile getireceğiz. Ama bugün burada bulunuşumuzun asıl amacı cumhuriyetimizi coşkuyla kutlamaktır" diye konuştu.
Son yasa değişikliği ile birlikte yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bulundukları yerlerde artık oy kullanabileceğini hatırlatan Ekrem Özdemir, böylece Türkiye'deki politikaya yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının direkt yön verebileceğini vurguladı. Özdemir, şunları söyledi:
"Şu andaki hesaplamalara göre yurt dışındaki seçmen oylarıyla 30 milletvekili çıkarabiliyoruz. Bu çok önemli bir sayı. Yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarını göndereceğimiz temsilciler vasıtasıyla anlatıp, çözümler bulmayı hedefliyoruz. Bu anlamda çok önemli bir oluşum."
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de destek verdiği Cumhuriyet Yürüyüşü esnasında Atatürk posterleri ve Türkiye bayrakları taşındı. Başbakan Erdoğan'ı ve AK Parti hükümetini istifaya çağıran sloganlar atıldı.