İSVİÇRE'nin en eski derneklerinden İsviçre- Türk Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı yıldönümü nedeniyle Cenevre Beau-Rİvage Oteli'nde balo düzenledi. Baloda derneğin kuruluşunun 40'ncı yılı da kutlandı.
Baloda Birleşmiş Milletler Nezninde daimi Temsilci Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ve eşi, Birleşmiş Milletler Dünya Ticaret Merkezi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Kuneralp ve eşi ile Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder ve eşi hazır bulunurken Cenevre Hükümeti Sağlık Bakanı Madam Rocha ve eşi de baloya katıldı. Bunun yanında derneğin İsviçreli ve Türk üyeleri de baloda yer aldı.
Derneğin Başkanı M. Robert de Picciotto, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk'ün başarısını anlatırken "Yaşasın Türkiye" dedi. Daha sonra söz alan Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı yılını kutladı ve bunun ilelebet devam etmesini dilediğini Fransızca olarak da dile getirdi.
Cenevre Sağlık Bakanı Madam Rocha, kalp hastaları vakfına yardımda bulunulmasının önemini vurgularken Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı yılını da kutladı.
Balonun sonunda Derneğin en yaşlısı Cenap Oyal ile en genci E. Elçi birlikte Türk ve İsviçre pastalarını kestiler. Balo geçenin geç saatlerine kadar devam etti.