LİDERLER, Galler'de düzenlenn NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Cardiff kentine gelmeye devam ediyor. NATO Zirvesi'nde ele alınacak konular bağlamında toplantıya üye ülke devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra çok sayıda ortak ülkenin lideri de katılacak.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen zirve öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, NATO Genel Sekreteri ve İngiltere Başbakanı tarafından yapılacak karşılama törenine katılacak, aile fotoğrafı çekiminde yer alacak. Afganistan konusundaki toplantıya katılacak Erdoğan, NATO Genel Sekreterliğini devralacak Jens Stoltenberg'i kabul edecek.
NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısında bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galler Prensi tarafından devlet ve hükümet başkanlarına verilecek resepsiyon ile NATO'nun  çalışma akşam yemeğine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Galler Prensi Charles ile görüşecek, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey'i kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Eylül Cuma günü saat 15.15′te ABD Başkanı Obama ile görüşecek.