ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle İngiltere Brookwood Türk Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti İngiltere Büyükelçiliği ve Londra Başkonsolosluğu'nun organize ettiği otobüslerle vatandaşlar yaklaşık 3 saat süren bir yolculuğun ardından şehitliğe ulaştı. İstiklal Marşı ile başlayan törende, askerimiz Haluk Yıldız Türk bayrağını göndere çekti. Törene Türk vatandaşlarının yanı sıra İngiltere Büyükelçisi A.Ünal Çeviköz, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi, KKTC Londra elçisi Oya Tuncali ve eşi, İngiltere Türk dernekleri komisyonu, ADD , Britanya Türk Kadınlar Derneği, Deniz Kurmay Albay Erdal Ergun ve eşi, Hava Pilot Albay Ömer Özkan ve eşi, Londra Kara Kuvvetleri Ataşesi Calkayis ve eşi, Londra Emniyet Teşkilatı müdürü Mustafa Emin, Londra Diyanet İşleri Başkanı Safi Aslan, ve ITDG başkanı Timur Doğruyol da katıldı. Anma töreni şehitler için yakılan tütsüler, mezarlarına konulan çiçekler ve dualarla son buldu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Çeviköz, Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak, 99 yılını dolduran Çanakkale zaferinin ne zorluklarla kazanıldığını birkez daha anlattı ve şehitlerimize ne kadar şükran duyduğunu belirtti.
Brookwood Türk Hava Şehitliği'nde 15 subayımızın kabri bulunuyor. Bunlarin 14'ü pilotaj eğitimi 1941-1942 yılı hava harp okulu mezunu olup, biri de 1836 yılında İngiltere'de gorevliyken şehit olan Teğmen Arif Bey'dir.

FZ(SS) (FOTOĞRAFLI)