Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / BAĞDAT, () - TÜRKİYE'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, 30 Nisan Seçimlerinin ardından oluşan yeni Irak Temsilciler Meclisi'nin Başkanlığına dün seçilen Dr. Selim El Cuburi'yi bugün Irak Meclis binasında ziyaret ederek tebrik etti.

Parlamentolararası işbirliğinin önemine vurgu yapan Büyükelçi Kaymakcı, Irak Meclisi'nde oluşacak yeni Uzmanlık Komisyonları ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu'nun Irak Kanadı ile TBMM Komisyonları ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu Türkiye Kanadının bir çok alanda işbirliği yapabileceğini vurguladı. Kaymakcı, TBBM Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye-Irak Dostluk Grubu TBMM Kanadı Başkanı Yalçın Akdoğan'ı Bağdat'ı ve Irak Temsilciler Meclisi'ni ziyaret ettiğini hatırlattı.

Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye'nin Irak'ı dost ve kardeş bir ülke olarak gördüğünü, iyi gününde de kötü gününde de tüm Iraklıları kucaklayarak Irak'ın yanında olacağını vurguladı.

328 üyeli Irak Meclisinde Selim Cuburi, ilk turda 194 oyla Başkan seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına Haydar El Abadi ve Aram Şeyh Muhammed seçildiler. Irak Meclisi, 23 Temmuzda da yeni Irak Cumhurbaşkanını seçecek. Yeni Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ise yeni Irak Hükümetini kurma süreci başlayacak.

FOTOĞRAFLI