TÜRK Akademisyenler Almanya Derneği'ne (TAD) Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu önemli projelerinde destek olma sözü verdi.
Stuttgart kentinde dernekleşme kararı aldıktan sonra Almanya turuna çıkan TAD yöneticileri, Düsseldorf, ardından Berlin'de bir dizi temaslarda bulundu. Düsseldorf kentinde düzenlenen toplantıya TAD yöneticilerinin yanı sıra 40'dan fazla farklı branştan akademisyen ile TD-Plattform akademisyen grubunun yönetim kurulu üyeleri katıldı.
TAD Kurucu Başkanı Şenol Kılıçarslan, kuruluş amaçlarını anlatarak gelecekteki projeleri hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, bire bir yapılan görüşmelerde dernek hakkında bilgi alarak TAD bünyesine katılmak istediklerini söyledi.
İkinci durak Berlin'de Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ve Başkan Yardımcısı Ayşe Demir ile görüşmelerde bulunularak dernek hakkında bilgi verildi. İki taraf ta gelecekte önemli projelerde buluşma temennisinde bulunarak görüşmeyi yemekle noktaladı.
Temasların en önemli bölümünü Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'na yapılan ziyaret oluşturdu. Büyükelçi Karslıoğlu TAD yönetim kurulu üyelerine önemli tavsiye ve önerilerde bulunarak, önemli projelerde destek vereceğini belirtti.