TÜRKİYE’nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, Türk gençlerinin aracılığı ile kendisine ulaştırdıkları mesajları dinledikten sonra gereğinin yapılacağını, konsolosluk hizmetlerinin yakın zamanda daha iyi sunulacağını söyledi.
Konsolosluk şubesindeki işlemler, şikayetler ve övgülere yer vermek üzere bir sosyal paylaşım sitesi oluşturan Türk gençlerinden Özlem Kurar, Gülcan Halit, Şafak Görmez, bazı durumlarda konsolosluk çalışanlarının kendilerine sert ve ters davrandıklarını öne sürdü. Özlem Kurar, randevu alarak geldiği Konsoloslukta neden tekrar numara çekmek zorunda kaldığını sordu. Büyükelçilikten yapılan açıklamada sistemin randevu alan kişilerin hakları yenilmesin diye kimlikle numara verdiğine dikkat çekildi. Gülcan Halit de, çalışanların kendilerine ters cevap ve tepki verdiklerini öne sürerek şöyle konuştu:
"Onların stres içinde olabileceklerini biliyorum ama yine de biz onlardan biraz güler yüz ve bilemediğimiz konularda yardımcı olmalarını bekliyoruz."
Gülcan Halit, Irak Türkmeni olduğunu belirterek, Türk devletinin Iraklı Türkmenler'e uyguladığı vizeyi kaldırması isteminde bulundu. Şafak Görmez, "Bizim isteğimiz şikayet ve öneridir. Bizim Büyükelçimizi ve Türk makamlarını kötüleme gibi bir niyetimiz yok. Örneğin randevu sisteminin değiştirilmesi ve insanlara biraz daha sıcak ve güler yüzle davranılmasını istiyoruz" dedi.
"SORUNLAR ASGARİYE İNDİRİLECEK"
Gençlerin görüntülü isteklerini inceleyen Büyükelçi Mehmet Görmez ’yı telefonla arayarak şöyle konuştu:
"Gençlerin aracılığınız ile bana ilettikleri sesli, görüntülü şikayet ve dileklerini inceledim. Haklı oldukları konularda gereği yapılacaktır. Amacımız vatandaşlarımıza iyi bir hizmet sunmaktır. Tabii bizler bunu yaparken de vatandaşlarımızdan da bazı durumlarda anlayış ve sabır bekliyoruz. Örneğin, konsolosluk şubemizin küçük olması, personel azlığı gibi konularda sorunlar yakında giderilecektir. Öyle sanıyorum ki belki bir yıl içersinde yeni bir binada, yeni personelle hizmet sunacağız. Kopenhag’da göreve başlarken ilk işim konsolosluk şubesindeki sorunları ve vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmek için yapabileceklerimizi tespit etmek oldu. Vatandaşlarımız bir şikayetleri yada talepleri olması durumunda bize her zaman müracaat edebilirler. Kapımız onlara her zaman açık."

FOTOĞRAFLI