ÜNLÜ oyuncu ve model Burak Hakkı, Roma’ya gelerek, Vatikan’ın en önemli kültürel etkinliklerinden Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri kapsamındaki bir ödülü sahibine verdi. Hakkı, Yunanistan’a yerleşeceği iddialarının doğru olmadığını söyleyerek, "İstanbul’dan kopmam mümkün değil. Orada yerleşik bir hayatım ve oğlum var" dedi.
Burak Hakkı, Papalık Kentsel Üniversitesi’nde (Pontificia Universita’ Urbaniana) Cumartesi akşamı düzenlenen ödül törenine katıldı. Organizasyon Başkanı Prof. Don Bruno Lima ve Yunanistanlı genel sekreteri Vasiliki Bafataki tarafından davet edilen Hakkı, ‘Leningrad Kuşatması’ başta olmak üzere birçok yapımda rol alan Rus aktris Olga Sutulova’ya ’Sinema ve Tiyatro’ kategorisindeki ödülünü verdi.
Birçok dalda ödüllerin dağıtıldığı geceye, ‘Katoliklerin ilk siyahi Papası’ olacak söylentilerinin muhatabı, Adalet ve Barış İçin Papalık Konseyi Başkanı Kardinal Peter Turkson ile çok sayıda din adamı ve kültür, eğlence dünyasından konuklar katıldı. Yakışıklı aktör, etkinliğe katılanlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Gecede, pankreas, yumurtalık ve akciğer kanserinde erken teşhisi mümkün kılan düşük maliyetli bir sensör geliştiren 15 yaşındaki ABD’li Jack Andraka’ya da ödül verildi. Söz konusu ödül, 12 yıldan bu yana düzenleniyor ve 1986 yılında genç yaşta dini bir bayramda hayatını kaybeden Mimar Giuseppe Sciacca’ya adanmış.
"YUNAN HALKINI ÇOK SEVİYORUM"
Yunanistan doğumlu bir babanın oğlu olan ve bu ülke ile iyi ilişkileri bulunduğu için törene davet edilen Burak Hakkı, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buraya davet edilmem gurur verici. Böyle bir organizasyon içinde olmak çok keyifli. 4-5 ay önce bu ödülü benim vermemi teklif ettiler. Seve seve kabul ettim" dedi.
Rol aldığı 'Dudaktan Kalbe’ adlı dizinin, ‘Kısmet’ adıyla 75 bölüm olarak Yunanistan’da gösterildiğini hatırlatan Hakkı, şöyle konuştu:
"Orada çok fazla izlendi, çok fazla sevildi. Gurur verici bir şey bu. Biz İstanbul’da bir haftada bir diziyi yetiştirmeye çalışırken, ilerisinde farklı şeyler gelişebiliyor, farklı yerlere gelebiliyorsunuz, televizyon sayesinde birçok insana ulaşabiliyorsunuz. Arap ülkelerinde de 5-6 dizim birden oynuyor. Oralarda da inanılmaz bir ilgi var. Sevilmek çok güzel bir şey."
Türk halkının, Yunan halkıyla çok yakın olduğunu ifade eden Hakkı, "Hem yaşam tarzı, hem de kültürel geçmişimiz bakımından. Dolayısıyla ben Yunanistan’ı ve Yunan halkını gerçekten çok seviyorum ve onların böyle bir organizasyonuna katılmaktan gurur duyuyorum" dedi.
İSTANBUL’DAN KOPMAM MÜMKÜN DEĞİL
Selanik’te bir ev almayı düşündüğünü yineleyen Hakkı, "Orayı çok seviyorum, ama yerleşmeyi düşünmüyorum. İstanbul’da yerleşik bir hayatım ve bir oğlum var. Oradan kopmamız da pek mümkün değil, ama Selanik’te bir ev almayı düşünüyorum" diyerek Yunanistan’a yerleşeceği iddialarına yanıt verdi.
Roma’ya ilk kez geldiğini anlatan Hakkı, "Değişik ve eski bir şehir. Çok fazla iz var. Güzel bir şey burada bulunmak. Tabii dünyanın en güzel şehri İstanbul" diye konuştu.
KAZANCAKIS FİLMİNDE ROL
‘God Loves Caviar’ ve ‘El Greco’ gibi filmlerin yönetmeni olan Yunanistanlı Yannis Smaragdis’in 2015’te çekeceği ve Kazancakis’i anlatan filmi için başrol oyunculardan biri olabileceğini açıklayan Hakkı, “Smaragdis, filmi 2015’te Avustralya’da çekmeyi düşünüyor. Başrollerden birinde de beni oynatmayı düşündüğünü söyledi. Ancak kesinleşmeden bir şey diyemem. Görüşmelerimiz devam edecek” diye devam etti.
Show TV için 10 gün önce çekilmeye başlanan ‘Aşk, Ekmek, Hayaller’ adındaki dizide başrol oynadığını da belirten Hakkı, bunun 2 hafta içinde gösterilmeye başlanacağını da ekledi.
Organizatörlerden Vasiliki Bafataki ise, Yunanistan’da çok sevilen Burak Hakkı’nın sadece iyi bir aktör değil, aynı zamanda iyi bir insan olduğunu dile getirerek, onun Smaragdis’in filminde oynama ihtimalinin bile kendisini mutlu ettiğini söyledi.