BUENOS Aires'te düzenlenen '21'inci Gay Onur Yürüyüşü', renkli geçti. Festival havasındaki yürüyüş, Plaza de Mayo Meydanı'nda başladı .Gay, lezbiyen, biseksüel, transseksüel dernekleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte onbinlerce kişinin katıldığı gösteri Kongre meydanında yapılan şenlikle son buldu. Yürüyüşünün bu yılkı temel talebi; eşit, özgür ve laik cinsel eğitim yasasının uygulamaya konulmasıydı.
Katılımcılar adına konuşan Arjantin Eşcinsel Topluluğu Başkanı Cesar Cigliutti, "Eşitlikçi politikalar sayesinde her yıl kutlayacak yeni bir şeyimiz oluyor" diye açıklamada bulundu. Cigliutti, son çıkan eşit, özgür ve laik cinsel eğitim yasasının çok iyi olduğunu ancak bazı eyaletlerin ve otonom Buenos Aires şehrinin uygulamada ayak direttiğini belirterek yasanın bir an önce ülke çapında uygulanmasını istedi.
Arjantin, 2010'da kabul edilen eşitlik yasasıyla gay evliliğini ve eşcinsel çiftlerin evlat edinebilmesini yasalaştıran ilk Güney Amerika ülkesi oldu. Yasanınn yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bugüne 7 bin 200 eşcinsel çift evlendi. Geçen yıl çıkarılan cinsiyet yasasıyla mahkemeye başvurmadan isim değiştirme hakkı tanındı.