ARJANTİNLİ sinemaseverler bir kez daha Türk filmleri ile buluşuyor. Bu yıl ikincisi düzenelen Buenos Aires Türk filmleri Festivali, açılış için planlanan Caner Alper ve Mehmet Binay'ın 'Zenne' filmini prodüktörünün gösterimden çekmesi üzerine, perdelerini Özcan Alper'in 'Sonbahar' filmiyle açtı.
Arjantin Ulusal Film Enstitüsü (INCAA), Buenos Aires Türkiye Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Asi Film Yapımcılık'ın katkılarıyla gerçekleştirilen ve 1 hafta sürecek festivalde son iki senenin öne çıkan ve çeşitli festivallerde ödül alan 7 filmi yer alıyor. Fırtına'nın ardından festivalde gösterilecek diğer filmler ise sırasıyla şöyle:
Reha Erdem'in Jin, Yeşim Ustaoğlu'nun Araf, Aslı Özge'nin Hayat Boyu, Hasan Tolga Pulat'ın Güzel Günler Göreceğiz, Onur Ünlü'nün “Sen Aydınlatırsın Geceyi" ve Umut Dağ'ın "Kuma".
FESTİVALE İLGİ YOĞUN
Festival'in ilk günü Arjantinli sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Ali Taylan ile birlikte festivali organize eden Serdar Vardar, geçen yıl ilk kez düzenledikleri festivalde Arjantinli seyircilere Türk sinemasının öne çıkan filmlerini tanıttıklarını belirterek şöyle devam etti:
"Zeki Demirkubuz ve Hüseyin Karabey'in konuk olduğu bir önceki organizasyon sonrası Arjantinli seyircilerden çok iyi geri dönüşümler aldık. Bu kez son iki senenin ödüllü filmleriyle Türk sinemasının son dönemini tanıtmak istedik. Aslında Zenne filmiyle açılışı yapacaktık ama prodüksiyon firmasının filmi geri çekmesi üzerine Özcan Alper'in Sonbahar filmini gösterdik."
Yeşim Ustaoğlu'nun yönetmen konuğu olduğu festivalde, A Si Filmin ortağı ve yapımcısı Serdal Doğan'ın Türk sinema endüstrisi üzerine vereceği söyleşinin yanında, Güzel Günler Göreceğiz filminin senaristi Emre Kavuk ve 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filminin yapımcısı Şebnem Vitrinel gösterim sonrası seyircilerle buluşacak isimler arasında.
FESTİVAL KAPSAMINDA MÜZİK DİNLETİSİ VE RESİM SERGİSİ
Festival boyunca yönetmenlerin ve yapımcıların yer alacağı söyleşilerin yanında Murat Palta'nın Türk filmlerini Osmanlı döneminde yorumlayan illüstrasyonlarının bulunduğu bir sergi de yer alıyor. Buenos Aires'li sinemaseverler, Türkiyeli ve Arjantinli sanatçılardan oluşan 'Sonidos Turquesas' adlı grubunun sunacağı canlı müzik performansıyla Anadolu ezgilerini tanıma şansı elde edecek.
THY Arjantin bürosu, festival katılımcıları arasında yapılacak çekilişle bir kişiye gidiş - dönüş İstanbul bileti hediye edecek.

CK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)